Общо показвания

вторник, 2 юли 2013 г.

Покер Учител Въведение Първа игра

Най-известните игри,които обикновенно се играят онлайн са - Тексас Холдем и Омаха.
Ето част от най-използваните термини :

Check(Чек) - най-просто казано пропускате ред ако няма залог до вас
Bet(Бет) - Залог.
Call(Кол) - Плащане на залог.
Raise(Райз) - Залагане на сума по голяма от залога преди вас.
Fold(Фолд) - Отказване от ръката,след което не участвате в пота.

СИЛА НА РЪЦЕТЕ

1.Роял Флъш (Royal flush) - Асо,поп,дама,вале и десятка от една боя.

2.Стрейт Флъш (Straight flush) - Пет поредни карти от една боя.

3.Каре (Four of a kind) - Четири еднакви карти.

4.Фул хаус (Full house) - Три еднакви(тройка) и две еднакви(чифт).

5.Флаш (Flush) - Пет карти от една боя.

6.Стрейт (Straight) - Пет поредни карти.

7.Тройка (Three of a kind) - Три еднакви карти.

8.Два чифта. (Two pair) - Две двойки еднакви карти.

9.Чифт (One pair) - Една двойка карти.

10.Най-висока карта (High card) - Най-висока карта.

                 Първата игра, стъпка по стъпка


Да предположим, че играете в турнир с 9 участника (Sit N Go Tournament) в интернет:
Когато всичките девет места бъдат заети, турнирът може да започне.


Играта започва с двамата играчи, седящи след раздаващия (бутон с буквата "D" в средата), които последователно правят залог "на тъмно," наречен още блайнд (blind): за играча непосредствено след раздаващия - малък блайнд (Small Blind) и за следващия - голям блайнд (Big Blind).

На всеки играч се раздават по две карти.
Играчът, намиращ се непосредствено след големия блайнд, е първи на ход в раздаването (позицията на този играч се нарича under the gun, защото той трябва да играе първи, без да знае какво ще направят другите).
Когато дойде вашият ред, имате възможност да платите (Call), да вдигнете залога (Raise) или да се откажете (Fold). 
Ако сте на малък блайнд, вече сте заложили половината от необходимата сума (или количество чипове) чрез своя залог "на тъмно", която е нужна, за да видите картите нататък. 
Ако сте на голям блайнд, вече сте заложили цялата сума, която е нужна, за да видите флопа, освен ако играч преди вас не е вдигнал залога в съответното раздаване. Ако преди вас има повдигане на залога, имате три варианта: да повдигнете на свой ред залога (Re-Raise), да платите (Call), или да се откажете (Fold).

Флоп (The Flop): Раздават се три общи карти обърнати с лице нагоре в средата на масата. 
Всеки активен играч (който не е хвърлил своите карти преди флопа), сега може да използва тези карти, за да подобри ръката си, като на този етап следва нов кръг на залагане - или обявяване на анонси. Ако никой преди вас не е заложил, може просто да пасувате (Check) и да видите следващата карта, без да залагате повече пари или чипове. Ако играч преди вас е направил залог, трябва да го платите или да повдигнете на свой ред (Re-Raise), ако искате да видите следващата карта, в противен случай, трябва да се откажете (Fold).

Търн (Ther Turn): Четвърта обща карта се раздава обърната с лице нагоре. Отново всеки останал в раздаването играч може да пасува, да плати, да повдигне на свой ред залога или да се откаже в зависимост от действията на другите играчи.

Ривър (The River): Петата и последна обща карта, обърната с лице нагоре. Това е и последният кръг на залагане. Ако играч направи залог и друг му плати (постави нужното количество чипове по средата на масата), двамата обръщат своите две карти и по-силната ръка образувана с или без помощта на общите карти печели.
Ако по време на някой от кръговете за залагания играч заложи сума, която не му бъде платена, то същият печели цялата натрупана до момента сума (Pot). Този играч има избора да покаже своите карти на масата или да ги скрие (Muck).
Когато някой от играчите спечели раздаването то приключва и започва ново. Раздаващият (бутон D) се премества с едно място по часовниковата стрелка. В турнирни игри блайндовете нарастват на определен период от време, за да се гарантира, че играта ще приключи след определено време .
След като отпадне и последният играч, наградният фонд се разпределя и играта приключва.

Успех :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар