Общо показвания

сряда, 17 юли 2013 г.

"Черен Петър" Правилата

"Черен Петър" се играе с подобни на "война" правила. Тестето се разбърква, и се раздават картите подред на колкото са играчите в момента. 12 чифта карти са по двойки. Има карти с най-различен дизайн, Но при всеки дизайн, картите са по двойки. Двойките са момче и момиче, които правят едни и същи неща. Има една самостоятелна карта, която получава номер 13 и е с картинка на Черен Петър, който е коминочистач.


 правилата 

След като се раздадат картите на играчите, без да гледат всички карти, всеки поставя горната карта от тестето си пред всички. Този, който има карта с най-голямо число, събира останалите открити карти. И така продължават докато не се срещнат две карти с еднакъв най-висок номер. В такъв случай между двамата играчи с еднакви карти започва война. Всеки от тях открива по още 3 карти, и този, който има най-висок сбор от числата им, събира всички разкрити карти.
 Този играч, който пръв остане без карти е наречен Черен Петър. А този, който събере всички карти, печели играта. Черен Петър трябва да избере: или да си намаже лицето и ръцете със сажди и така да стои, или да изпълни желание на победителя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар