Общо показвания

четвъртък, 18 юли 2013 г.

Ски скок

Ски скокът се осъществява на специално конструирана и построена за целта ски шанца, състояща се от три части - рампа за отскок, рампа за приземяване и поле за спиране. Ски скокът изисква усъвършенстване на фина техника, перфектно усещане за време и не на последно място смелост от практикуващите го хора. Състезателите се стремят да достигнат възможно най-дълъг скок по най-добрия начин, за което се поставя стилова оценка (поставя се от 5 оценители, като максималната оценка е 20). Ските са по-широки и по-дълги от стандартните, а ски автоматът закрепва само върха на ски обувката за да може да бъде постигната максимално стабилна и аеродинамична стойка при полета. Ски облеклото е със специална обтекаема консрукция и материал.

Нормална шанца
 Два състезателни кръга се провеждат на 90 метрова шанца, като за краен резултат се вземат дължините и на двата скока и се прибавя стилова оценка.

Голяма шанца
 Два състезателни кръга се провеждат на 120 метрова шанца, като за краен резултат се вземат дължините и на двата скока и се прибавя стилова оценка.

Отборни състезания
 Резултатите от отборните състезания се получават като се събират резултатите на всяка четворка състезатели от два състезателни кръга. Тези състезания обикновено се правят на големите шанци.

Ски полет
 В момента съществуват пет шанци за ски полети, където състезателите изпълняват полети около 200 метра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар